Späť na recepty

Paradajkovo-mrkvová s quinoa od Moje jedlo

00:25

Na liter polievky potrebujeme

  • 300 ml pohár olúpaných a nakrájaných paradajok aj so šťavou
  • 2 mrkvy
  • 1 odmerka quinoa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vodu alebo vývar
  • kari korenie, soľ, mleté čierne korenie
  • čerstvé oregano, hrsť olív a nasucho opečené slnečnicové semienka na ozdobenie
  • tekvicový (alebo iný kvalitný) olej
  1. Paradajky narežeme do kríža ostrým nožom a obaríme horúcou vodou. Potom šupku stiahneme a paradajky nakrájame na 4 kúsky. Aj so šťavou ich dáme do odmerky, ktorou je klasický trojdecový pohár.
  2. Do Miomatu dáme 2 nakrájané mrkvy, paradajky, prepláchnutú quinou, očistený cesnak, kari korenie, soľ, mleté čierne korenie a vývarom/vodou doplníme tekutinu po rysky Min/Max.
  3. Zapneme tlačidlo “Mash/Soup¨ a už len čakáme na skvelú dobrotu. Kým čakáme, na suchej panvici opečieme slnečnicové semienka, nakrájame olivy (ak máme radi) a umyjeme si bylinky. Hotovú polievku rozdelíme do tanierov, pridáme semienka, olivy, bylinky, tekvicový olej a podávame. Dobrú chuť!