Späť na recepty

Gazpacho od Moje jedlo

00:15

  • 90 g (staršieho) chleba
  • 6 paradajok
  • 3 papriky
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • olivový olej podľa potreby
  • voda podľa potreby
  • soľ, korenie, bazalka
  1. Z chlebíka odstránime kôrku (ak nám je ľúto ju vyhodiť, môžeme ju vo finále nakrájať a opiecť) a striedku nakrájame na menšie kocky. Uvedená gramáž je už bez kôrky. Chlieb dáme do misky a výdatne ho pokropíme olivovým olejom, premiešame, aby sa olej dostal všade, necháme chvíľku postáť, aby chlebík nasiakol. 
  1. Zatiaľ si pripravíme zeleninu: paradajky umyjeme a rozštvrtíme, uhorku nakrájame a papriku očistíme od jadierok a žiliek. Cesnak s cibuľou očistíme a nakrájame. Všetko vložíme do MioMatu, pridáme balzamikový ocot, soľ, korenie, bazalku a chlieb. Prilejeme vodu tak, aby bola hladina medzi ryskami Min/Max a všetko dobre rozmixujeme, resp. stlačíme tlačidlo “Smoothie”. Pri tomto programe MioMat iba mixuje, nezahrieva. Zelenina je teda RAW. Zvyšný chlebík opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja a podávame s polievkou. Ozdobíme balzamikovou redukciou a čerstvou zeleninou. A vychutnávame :)