Späť na recepty

Z tekvice hokkaido a mrkvy s kozím syrom od Moje jedlo

00:25

  • 1 malú hokkaido tekvicu (alebo 1/2 väčšej)
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • vodu/vývar
  • mleté čierne korenie

Na ozdobenie a dochutenie:

  • 1 grécky jogurt (príp. iná alternatíva pre alergikov, možné i vynechať)
  • kozí syr podľa chuti
  • tekvicový olej
  1. Hokkaido tekvicu umyjeme, rozpolíme, vyberieme lyžicou semienka, nakrájame na kocky a vložíme do MioMatu.
  2. Potom pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, očistený cesnak, soľ, korenie a vodu/vývar po rysky Min/Max.
  3. Zapneme program na polievky Mash/Soup a už len počkáme na zvukový signál.
  4. Polievku naservírujeme do tanierov, primiešame lyžicu jogurtu a posypeme kozím syrom. Môžeme zľahka pokvapkať tekvicovým olejom, prípadne si zvolíme posýpku podľa seba – opečený (bezlepkový) chlebík, nasucho opečené semienka, či parmezán. Je skvelá a zahreje.