Späť na recepty

Z pečenej hokkaido tekvice od Moje jedlo

00:25

  • hokkaido tekvicu
  • mrkvu
  • šťavu z pomaranča
  • olivový olej
  • balzamikový ocot
  • mlieko (môžeme použiť aj rastlinné, ideálne kokosové)
  • vodu
  • curry korenie
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • rozmarín
  • schwarzwaldskú šunku
  • tekvicové semienka
  • tekvicový olej na záverečné dochutenie
  1. Hokkaido tekvicu očistíme, rozrežeme, vydlabeme semienka a nakrájame ju na mesiačiky (aj so šupkou). Čím viac hokkaido dáme, tým budeme mať polievku hustejšiu. Ja som dala polovicu tekvice ako na obrázku. Pridáme nakrájanú a očistenú mrkvu, pokvapkáme balzamikovým octom (ja som mala červený, ale môže byť aj biely), olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 30-40 minút.
  2. Keď je zelenina upečená, necháme ju trošku vychladnúť, dno MioMatu (alebo hrnca, v ktorom chceme polievku pripravovať) potrieme olivovým olejom a nakrájanú zeleninu doň vložíme. Pridáme curry korenie, štipku muškátového orieška, vetvičku rozmarínu, šťavu z pomaranča a soľ, prilejeme vodu a mlieko (pomer je na nás) po rysky Min/Max a zapneme program Mash/Soup.
  3. Na suchej panvici si opečieme schwarzwaldskú šunku a semienka tekvice. Polievku podávame spolu s týmito chuťovkami pokvapkanú tekvicovým (ak nemáme, tak olivovým) olejom.