Späť na recepty

Petržlenová s bielou fazuľkou od Moje jedlo

00:25

Na liter polievky potrebujeme

  • 1 petržlen
  • 2 zemiaky
  • 3/4 šálky fazúľ
  • 1 jarnú cibuľku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vodu/vývar
  • starší chlieb
  • olej na opekanie chleba
  • sézamové semienka
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie
  • sušený rozmarín
  1. Fazuľu namočíme najlepšie cez noc, na druhý deň vodu zlejeme a fazuľu uvaríme do mäkka.
  2. Petržlen i zemiak očistíme a spolu s jarnou cibuľkou nakrájame na menšie kúsky, vložíme do MioMatu, pridáme polovicu uvarenej fazule, cesnak, soľ, korenie, 1/4 lyžičky sušeného rozmarínu a vodu po rysky Min/Max.
  3. Zapneme program na prípravu polievky Mash/Soup a už len počkáme na zvukový signál.
  4. Kým a polievka varí, nakrájame si starší chlieb a poopekáme ho na oleji do chrumkava. Do taniera vložíme 1 – 2 lyžice uvarenej celej fazule, prilejeme polievku z MioMatu, ozdobíme chlebovými krutónmi, sézamovými semienkami a petržlenovou vňaťou.