Späť na recepty

Provensálska od Mame radi jedlo

00:25

Na liter polievky potrebujeme

  • 1 väčšiu mrkvu
  • 1 bielu alebo červenú cibuľu
  • 1 petržlen
  • 1/2 menšieho batátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 hrste červenej šošovice
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 ČL provensalského korenia
  • čerstvú petržlénovú vňať
  • 3 PL olivového oleja
  • zeleninový vývar
  • 1 plátok chleba
  • 2 PL strúhaného parmezánu (nemusí byť)
  1. Do MioMatu vložíme na kocky nakrájanú mrkvu, cibuľu, petržlén, batát, cesnak, petržlénovú vňať a 2 odmerky premytej červenej šošovice.
  2. Zalejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme a zapneme program Mash/Soup.
  3. Po 25 minútach vypneme, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, provensalským korením a olivovým olejom. Premiešame a podávame s chlebovými krutónikmi opraženými na suchej panvici. Môžeme posypať aj lyžičkou strúhaného parmezánu.