Späť na recepty

Mango dezert od Moje jedlo

00:15

  • 2 zrelé mangá
  • 400 ml kokosovej smotany (resp. po rysky Min/Max)
  • 4 lyžičky chia semienok
  • 2 hrste medovky
  1. Mango ošúpeme, zbavíme kôstky a dáme do MioMatu (kúsok z manga si môžeme ponechať na ozdobenie).
  2. Pridáme opláchnutú medovku, chia semienka a dolejeme kokosovou smotanou po rysky Min/Max. Kokosová smotana je o niečo hustejšia ako kokosové mlieko, ale môžeme použiť aj mlieko z konzervy spolu s hustou časťou alebo zvyšok po výrobe kokosového mlieka spolu s kokosovým mliekom.
  3. Zapneme program Raw a necháme Miomat, aby si robil svoju prácu.
  4. Po zaznení signálu dezert naservírujeme do misiek, ozdobíme podľa chuti, napríklad kokosom, mangom, chia semienkami, medovkou a podávame. Môžeme ho pred podávaním zachladiť. Môžete si ho naservírovať aj do pohárika a vziať so sebou do práce, či nabaliť do tašky deťom na desiatu.