Späť na recepty

Ufónska polievka od Moje jedlo

00:25

Na liter polievky potrebujeme

  • 1 stredne veľký patizón (môj mal po očistení 420 g)
  • 1 cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky údenej soli (alebo klasickej)
  • na zahustenie môžete pridať i zemiak alebo 1/2 odmerky vločiek, ja som nepridávala.
  1. Patizón očistíme a nakrájame. Jeho šupa je dosť pevná a trošku dá zabrať, kým sa ošúpe. Ja to robím tak, že ho prerežem na polovicu a každú z polovíc na tenšie poloblúky, z ktorých potom na doske odrežem (odseknem) šupu. Vydlabeme vnútro a vložíme do MioMatu.
  2. Pridala som očistenú cibuľu, cesnak a hrsť petržlenovej vňate, vďaka ktorej polievka dostala peknú zelenú farbu a jemnú chuť. Vodu dolejeme po rysky Min/Max a zapneme tlačidlo Mash/Soup.
  3. O 25 minút je polievka hotová. Kým sa varí, môžeme si na oleji opiecť staršie pečivo. Podávame napríklad so syrom.