Späť na recepty

Pšenová kaša s kokosom, quinoou & citrusovým ovocím od LaPetit

00:25

Na liter kaše potrebujeme

  • 1 odmerku pšena
  • 1 odmerku quinoi
  • 1 odmerku strúhaného kokosu
  • 1/2 vanilkového struku
  • 1 konzervu kokosového mlieka
  • vodu
  • 1 pomaranč
  • 3 grepy
  • 2 marakuje
  • 4 – 6 PL medu
  1. Pšeno a quinou premyte v studenej vode a dajte do MioMatu.
  2. Prisypte strúhaný kokos, pridajte kokosové mlieko, 3 PL medu a semiačka z vanilkového struku.
  3. Dolejte vodou do požadovaného množstva a dajte variť na program Mash/Soup.
  4. Medzitým ako sa varí kaša si pripravte ovocie. Cirusové plody olúpte, nakrájajte na kolieska a zbavte bielych častí.
  5. V panvici zohrejte 2 PL vody a 1 PL medu a kolieska ovocia trochu prehrejte. Vôbec sa nemusia variť, iba trocha zohriať, hlavne ak ste ich vybrali z chladničky.
  6. Uvarenú kašu rozdeľte do tanierov, nazdobte ovocím, teraz pridajte aj marakuju (tú som sa neodvážila zohrievať) a nakoniec ešte prochu polejte medom a ihneď podávajte.
  7. Takto v zime teplá kaša krásne zahraje aj zasýti. A čo sa týka ovocia, môžete použiť akékoľvek doma nájdete, viem si predstaviť použiť aj ananás, klasický kokos, či mandarínky.
  8. Tak dobrú chuť!