Späť na recepty

Šošovicovo - tekvicová polievka s cícerom od Moje jedlo

00:25

Na liter polievky potrebujeme

  • 2 odmerky suchej červenej šošovice
  • 1 plechovku uvareného cíceru (ak máte na čom variť, pokojne si uvarte vopred namočený cícer)
  • 1/2 tekvice (hokaido alebo maslovej)
  • práškový cesnak
  • údenú soľ
  • vodu
  • olivový olej
  • tekvicový olej (na pokvapkanie)
  • (rastlinný) jogurt alebo smotana
  1. Cícer nám v tejto polievke poslúži miesto krutónov, či smažených guľôčok do polievky. A to, čo vám zostane, môžete pokojne schrúmať večer pri telke. Je to skvelá a prudko návyková maškrta na chrumkanie.
  2. Cícer zlejte a rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Posoľte ho, posypte sušeným cesnakom a pokvapkajte olejom. Dobre premiešajte. Vedľa neho rozložte na kocky nakrájanú tekvicu, ja som použila maslovú, tiež ju ochuťte a spoločne pečte asi 10 – 15 minút.
  3. Do MioMatu vložte predpečenú tekvicu, 2 odmerky červenej šošovice, cesnak, údenú soľ a zalejte vodou po rysky Min/Max.
  4. Stlačte tlačidlo Mash/Soup a o pár minút vám zvukový signál oznámi, že je hotovo. Potom polievku naservírujte do misiek/tanierov, ozdobte (rastlinným) jogurtom/smotanou, posypte upečeným cícerom, pokvapkajte tekvicovým olejom a ja som posypala aj sušenou bazalkou a čiernym sézamom. Vychutnávame najlepšie horúce.