Späť na recepty

Krémový boršč od Snědeno.cz

00:25

Na liter polievky potrebujeme

  • 1 väčšiu červenú repu
  • 1 väčší zemiak
  • 1 väčší petržlen
  • kus zeleru
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1,5 kocky zeleninového bio bujónu
  • podľa chuti citrónovú šťavu
  • podľa chuti chilli korenie
  • olej
  • 8 guličiek nového korenia
  • 8 guličiek korenia
  • 3 bobkové listy
  • 150 g kyslej kapusty na ozdobenie
  • na ozdobenie kyslú smotanu
  1. Začneme tým, že do malého kastrólika dáme všetko korenie a 2 dl vody. Povaríme asi 10 minút.
  2. Všetku zeleninu umyjeme, olúpeme a pokrájame. Do MioMatu kvapneme asi dve lyžice oleja a pridáme všetku zeleninu, vrátane cibule a cesnaku.
  3. Pridáme bujón, zalejeme zcedeným vývarom z korenia a doplníme vodu medzi rysky "min" a "max".
  4. Stlačíme tlačidlo "Mash/Soup" a za 25 minút bude polievka hotová.
  5. Dochutíme ju šťavou z kyslej kapusty a citrónovou šťavou (príp. kvalitným octom) a prípadne chilli korením.
  6. Na tanieroch polievku ozdobíme zakysankou alebo šľahačkou a pokrájanou kyslou kapustou.