Späť na recepty

Petržlenová kôprová polievka od Snědeno.cz

00:25

Na liter polievky potrebujeme

  • 2 veľké petržleny
  • 2 kocky zeleninového bio bujónu
  • 1 zemiak
  • 1 cibuľu
  • čerstvý kôpor
  • podľa chuti citrónovú šťavu
  • olej
  • 100 ml šľahačky
  1. Zemiak a petržlen umyjeme a nakrájame na kúsky. Ošúpeme a pokrájame cibuľu.
  2. Do MioMatu kvapneme trochu oleja, nasypeme tam pokrájanú zeleninu, pridáme rozdrobené bujónové kocky a zalejeme vodou medzi rysky "min" a "max".
  3. MioMat zavrieme a stalčíme tlačidlo "Mash/Soup" a za 25 minút nás MioMat pípaním privolá.
  4. V tejto chvíli polievku ochutnáme, dochutíme citrónovou šťavou (pripadne soľou a cukrom), dolejeme šľahačku a pridáme posekaný kôpor (dávam kôpru celkom dosť, mám rada jeho chuť a vôňu). Zavrieme a ešte raz stlačíme tlačidlo "Smoothie". Polievka sa bude ešte dve minútky mixovať, čím sa chute krásne prepoja.
  5. Medzičasom si vo väčšom hrnci dáme variť osolenú a okyslenú vodu. Vajíčka si vyklopíme každé zvlášť do mističky. Keď sa vo vode na dne začnú robiť bublinky a začína vrieť, lyžícou uprostred rozmiešame vír a jedno vajíčko do neho vyklopíme. Varíme 3 minúty a vyberieme ho. Takto postupujeme aj s ostatnými vajíčkami. Pokiaľ si pripravujeme viac vajíčok dopredu, preložíme ich po uvarení do nádoby so studenou vodou, aby sa v nich teplota znížila a žĺtok zbytočne nestuhol. Ja preferujem žĺtky teplé, takže pripravujem vajíčka v dvoch hrncoch naraz.